صفحه اصلیساخت آپارتمانساخت ویلاپروژه هازمینبــازسازی مهنــــدسیطراحـــی و معمـــاریفروشگاه دکوراسیون داخلیفناوری های نویندرخواست همکاریآرشیو تصاویرآرشیو مقالاتثبت سفارشارتباط با مامعرفی

شرکت ساختمانی در رشت

تلگرام اینستاگرام
خانه | ثبت سفارش آنلاین | قوانین و مقررات | ثبت شکایات

طراحی اتاق کودک در رشت

اسکلت بتنی بهتر است یا فلزی

در این مقاله ما سعی داریم که این دوسیستم را به طور مختصر در حوزه های گوناگون بررسی و بیان کنیم.

مقاومت در برابر زلزله

این باور غلط می باشد که ساختمان با اسکلت فلزی در برابر زلزله مقاوم تر می باشد. هر دوی این سیستم ها را می توان برای مقاومت های مختلف طراحی نموده و هردو به صورت مورد نظر در طراحی در زلزله عمل کنند. در حقیقت مهم طراحی سازه می باشد نه سیستم آن.

طول عمر

سازه های بتنی دارای عمر طراحی هستند یعنی سازه های بتنی برای عمر معینی طراحی می شوند، بتن با گذشت عمر دچار افت شده که این امر باعث تاثیر منفی در عملکرد سازه هنگام وقوع زلزله می شود. اما در سازه های فلزی با گذشت زمان این افت مقاومت وجود ندارد که این مزیت اسکلت فلزی میباشد.

ارزش

بدین معنی است که هنگام تخریب، کدام سازه ارزش بیشتری دارد که در این بحث ساختمان های فلزی در هنگام تخریب ارزش بیشتری دارند و در واقع می توان گفت اسقاط بیشتری دارند و هزینه تخریب آن کمتر است.

مقاومت در برابر آتش سوزی

مقاومت سازه های فولادی در برابر آتش سوزی پایین می باشد، بدین صورت که با گرم شدن مقاومت خود را از دست می دهد اما اسکلت بتنی مقاومت به مراتب بیشتری در مقابل آتش و حرارت دارد.

سهولت در اجرا

سازه با اسکلت فلزی نیاز به مهارت و شرایط خاصی دارد که سازه های بتنی به مهارت های  کمتری نسبت به سازه های فلزی نیاز دارند.

هزینه ساخت

به طور معمول مقدار فولاد مصرفی در اسکلت فلزی با یک مقاومت طراحی شده به مقدار 30% بیشتر از فولاد مصرفی در سازه بتنی با همان مقاومت می باشد.

با این حساب سازه های فلزی هزینه بیشتری نسبت به سازه های بتنی دارند.

زمان اجرا

سازه های فلزی به دلیل اجرای هم زمان طبقات سرعت پیشرفت بیشتری نسبت به سازه های بتنی دارند. در ساختمان های بتنی هر طبقه بعد از اتمام طبقه زیرین اجرا می شود و همچنین زمان گیرش بتن باعث تاخیر در اجرای پروژه می شود.

تامین هزینه ساخت

برای کارفرمایانی که مایلند هزینه پرژه را به صورت خرد و مرحله ای پرداخت کنند سازه های بتنی گزینه مناسب تر می باشد به دلیل آن که در سازه های فولادی به دلیل خرید فولاد در ابتدای پروژه مقدار نقدینگی زیادی نیاز است و همچنین به دلیل آنکه وام مسکن پس از اجرای سقف هر طبقه پرداخت می گردد نیز سازه های بتنی گزینه مناسب تری می باشد.

معماری

سازه های فلزی دارای محدودیت های کمتری نسبت به سازه های بتنی در طراحی می باشند، مانند فاصله ستون ها و دهانه ها. از این رو اسکلت فلزی امکان سازه های خاص را فراهم می کند.

مقالات مرتبط

فضا های مختلف یک ساختمان مسکونی

ساختمان

بازسازی و نوسازی ساختمان

آرشیو گالری تصاویر

شرکت ساختمانی در رشت